Beesel

Oproep voor nieuw etalageproject in Reuver


Etalageproject “herinneringen aan de 60-er jaren”

Had jij ook een Kreidler Frorett? Of had jij een Zündapp of een Puch? Ging jij ook op tienertoer en naar het jeugddansen en de dansles bij “de Jiets”?
Deze vragen brengen je terug naar de 60-er jaren en roepen herinneringen op aan de tijd dat we “onze eigen koers gingen” op weg naar volwassenheid.
De werkgroep bijzondere projecten van de heemkundevereniging Maas- en Swalmdal heeft als thema voor de volgende etalagetentoonstelling gekozen voor het uitbeelden van de 60-er jaren en wil, buiten de algemene zaken van toen, specifiek iets laten zien over het uitgaansleven en andere gebeurtenissen “oppe Ruiver”.
Daarom doet de werkgroep een oproep met het verzoek om foto’s, documenten, gebruiksvoorwerpen in bruikleen ter beschikking te stellen teneinde deze te gebruiken in de etalages van de voormalige apotheek aan de Rijksweg te Reuver. Te denken valt daarbij aan plaatselijke orkestjes, (jeugd-)verenigingsfoto’s, oude tv-toestellen, transistorradio’s, singletjes, en natuurlijk de bromfiets uit die tijd. Ook foto’s met vetkuif of suikerspinkapsel zijn kenmerkend uit die tijd.
Ben je in het bezit van spullen die in aanmerking komen voor deze terugblik in het verleden, laat het ons dan weten door een mailtje te sturen aan etalageproject@ziggo.nl. De werkgroep zal dan contact met je opnemen. Foto’s en documenten zullen worden gescand en evenals in bruikleen afgestane voorwerpen worden geretourneerd.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties