Evenementen

Jaarlijkse Opschoonacite MAAS


Datum: zaterdag 21 april 2018
Aanvang: 09.00 uur, duur 3 uur
Startpunt: picknick-/parkeerplaats hoek Vissersweg/Eind, Asselt/Swalmen
De route: Asselt in noordelijke richting langs de Maas verlatend bereikt men de picknick-/parkeerplaats, waar we om 9.00 uur bijeenkomen. Van hieruit vertrekken we via de Vissersweg richting Maas en volgen de Maas in noordelijke richting tot het werkterrein (1,3 km van picknickplaats).

Ook IVN Roermond e.o. levert weer een bijdrage aan de jaarlijkse grote actie “Schone Maas“ van Maastricht tot aan Rotterdam. Op zaterdag 21 april gaan we afval verzamelen op de sterk vervuilde oevers langs de Maas in de Hansummerweerd, iets ten noorden van Asselt.

Het gebied dat we gaan ontdoen van al het aangespoelde en achtergebleven vuil is eigendom van Staatsbosbeheer en ligt opgesloten tussen de Maas en een oude Maasarm. Het is onvoorstelbaar hoeveel afval er weer na het hoogwater in de winter op de oevers van de Maas is achtergebleven. Voor deze schoonmaak worden handschoenen en andere materialen ter beschikking gesteld.

 
Contact over dit bericht
Rianne Keijzer, communicatie IVN Roermond e.o. rianne.keijzer@ivnroermond.nl
IVN Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid
Het IVN staat voor meer natuur en een beter milieu.
Het IVN wil een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap www.ivn.nl

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties