Algemeen

Dagtocht Parels van Leudal op woensdag 8 mei a.s.


Historisch Reisgenootschap Cliotravel houdt op woensdag 8 mei a.s. de dagtocht 'Parels van Leudal'. De verzorgde rondreis door de gemeente Leudal start om 09.00 uur vanaf de parkeerplaatsen bij het Leudalmuseum aan de Roggelseweg 58 te Haelen.
De gemeente Leudal is in oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Leudal is een jonge gemeente, maar de geschiedenis van de 16 kernen die de gemeente vormen is natuurlijk veel ouder. De oudste sporen van menselijke activiteiten op het grondgebied van de huidige gemeente gaan zelfs tot ver in de prehistorie terug. In de Romeinse tijd was het gebied een uithoek van het grote keizerlijke imperium, waar een belangrijke weg van Tongeren naar Nijmegen doorheen liep.
In de Middeleeuwen was Leudal een bestuurlijke lappendeken met graafschappen, heerlijkheden en vrijstaatjes. Deze situatie bleef bestaan tot aan het einde van de 18de eeuw, toen de Fransen het gebied bij Frankrijk inlijfden. Na de val van Napoleon werd Leudal opgenomen in de nieuwe Nederlandse provincie Limburg. Bij de Belgische scheiding in 1839 bleef dit deel van Limburg bij Nederland.
In deze tocht willen wij u graag laten kennismaken met de rijke historie van Leudal aan de hand van een aantal cultuur-historische objecten. Het zijn echte parels, vaak verstopt en waarvoor soms enige moeite nodig is om ze te ontdekken.
In de excursie zijn de rondrit met personenbus, koffie/ thee met vlaai, lunch, middagaperitiefje, gidsbegeleiding en documentatie inbegrepen. De reisprijs bedraagt € 51,- p.p. Maak kennis met de rijke historie van de gemeente Leudal en geef je op via www.cliotravel.nl of via het mobiele telefoonnummer 06-19675394
Samen met de gemeente Leudal heeft Historisch Reisgenootschap Cliotravel van deze tocht een fietsroutekaart Parels van Leudal ontwikkeld. Deze is gratis te verkrijgen bij de toeristische punten in Leudal en op het gemeentehuis te Heythuysen.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  damesfiets union strada 28inch

  damesfiets union strada 28 inch Lees meer
 • Headline 1

  honeywell chromotherm thermostaat

  honeywell chromotherm thermostaat Lees meer
 • Headline 1

  Gratis vloerplanken.

  Vloerplanken met veer en groef. Gratis maar zelf slopen in Swalmen. Lees meer
 • Headline 1

  NIEUWE FIETS VOOR DE HELFT VAN DE NIEUWPRIJS

  Nieuwe fiets voor de helft van de nieuwprijs! Merk Batavus. Degelijke fiets. Drie versnellingen, frame van aluminium, terugtraprem, veiligheidsslot. In juni gewonnen bij de Postcodeloterij. We verkopen de fiets omdat hij overcompleet is. Vraagprijs € 294,00. Lees meer
 • Headline 1

  Energieke stalhulp (aantal dagdelen per week)

  Gezocht: Energieke stalhulp (aantal dagdelen per week) Als stalhulp voer je verschillende klussen op ons terrein uit waarvan de hoofdtaak het uitmesten van boxen is. Wat heb je hiervoor nodig? Jij vindt het leuk om fysiek werk uit te voeren Je hebt affiniteit met dieren Je bent zorgvuldig en verantwoordelijk Je bent volwassen en zelfstandig Je kunt goed instructies opvolgen Wat bieden wij jou? Een leuke baan in een vriendelijke omgeving Uren in overleg Marktconform salaris Interesse? Denk jij de hulp te zijn die wij zoeken? Stuur dan een mailtje met je motivatie en CV aan Els de Jong, els@freshorange.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met Nicole Devos, telefoonnummer 06-10406596. Lees meer

Laatste reacties