Algemeen

Wensbus Roerdalen


Na een jaar van voorbereidingen zijn we op 1 juli 2018 gestart met de Wensbus. Toen deden we een oproep voor vrijwilligers om samen een team te vormen van chauffeurs, planners, gastvrouwen en gastheren, zodat de bus elke dag bemenst zou zijn en de inwoners van Roerdalen hiervan gebruik konden en kunnen maken. Dat is goed gelukt en de groep vrijwilligers bestaat nu uit 45 enthousiaste personen.
Na een rustige start kunnen we nu zeggen dat we op 11 februari 2019 al 977 ritten hebben gerealiseerd, waar we erg trots op zijn. Ook staan er nog voldoende ritten in de planning en wij kijken al uit naar de 1000e rit. Wij verheugen ons al op de persoon die deze 1000e rit met onze Wensbus zal maken. Hem of haar zullen wij dan ook op gepaste wijze ophalen en verwelkomen. We zullen u binnenkort informeren wie deze gelukkige is.

In december hebben we een paar aparte acties georganiseerd. Op 5 december de Sinterklaasrit en daarna de speciale ritten naar de Kerstmarkten. We hopen dit eind van het jaar ook weer te kunnen doen.

Wat nieuw is, is dat we 2x per maand mensen naar het eetpunt Biej De Vogel in Montfort brengen.
Hier is veel vraag naar, zodat er meerdere ritten georganiseerd worden.

Zo biedt Wensbus Roerdalen voor iedereen de mogelijkheid om toch weer eens op bezoek te gaan bij familie of vrienden in één van de zes kerkdorpen of buurtschappen binnen Roerdalen. De Wensbus staat voor u klaar of u nu gebruikt wilt maken van een van de huiskamerprojekten, of als u naar een eetpunt wilt gaan, naar het kienen, naar de bijeenkomsten van de Zonnebloem, naar het zwembad en nog veel meer mogelijkheden.

Daarnaast brengen we mensen naar een tiental bestemmingen buiten Roerdalen, allemaal liggend in Roermond en Echt. Mogelijk moet u naar het ziekenhuis, Zorghotel of één van de stations , wij brengen u van deur tot deur. Dat alles doen we samen met een chauffeur en een gastvrouw of gastheer.
Binnenkort hopen we dit met nog een aantal bestemmingen in Roermond uit te kunnen breiden.
|Doorsturen