Algemeen

Mini Streekfestival bij Buitencentrum De Pelen

Door Gilsing lokale media

Shantygroep "Aan Paol 60"

Gezellige muziek door Brabantse en Limburgse muzikanten

Wie van Streekmuziek houdt kan op zondag 14 juli zijn hart ophalen bij Buitencentrum De Pelen. Daar is vanaf 13.30 uur een klein Muziekfestival met Brabantse en Limburgse muzikanten uit de omgeving van De Groote Peel. Op de picknickweide zijn die middag optredens van de Coconblazers, Seniorenorkest Cranendonck en Shantygroep Aan Paol 60. Entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Klein maar gezellig!
Het Streekfestival is een goede traditie bij Buitencentrum De Pelen. Sinds een paar jaar is een 'mini festival' met drie groepen op de picknickweide van De Pelen. De Coconblazers uit Nederweert doen de muzikale aftrap. Ze spelen instrumentale blaasmuziek en populaire nummers van Ernst Mosch en andere bekende componisten. Daarna volgt de Brabantse bijdrage met een optreden van Seniorenorkest Cranendonck. Deze groep enthousiaste muzikanten speelt al meer dan 15 jaar samen en nog steeds met veel plezier. Hekkensluiter is Shantygroep Aan Paol 60 uit Nederweert. Hun repertoire bestaat uit traditionele Shanty's en zeemansliedjes uit Nederland en Engeland, maar ook uit andere zeevarende landen zoals Duitsland en Frankrijk.

Let op: Het optreden vindt plaats in de open lucht op de picknickweide van het Buitencentrum. Bij regenachtig weer is een paraplu dus zeker niet overbodig. Bij tropische temperaturen kan de organisatie besluiten om het festival niet door te laten gaan! Bij twijfel, neem contact op met het Buitencentrum: 0495 - 641 497.

Speelschema:
13.30 - 14.30 De Coconblazers
14.45 - 15.45 Senioren Orkest Cranendonck
16.00 - 17.00 Aan Paol 60
En dan nog even lekker naar buiten...
Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een muziekvoorstelling kunt u dus een heerlijke wandeling maken in dit unieke natuurgebied. Er zijn drie uitgezette wandelroutes waarvan er één (2 km) ook geschikt is voor rolstoelen. Perfect te combineren met een hapje en drankje bij de Peelkiosk of de Peelboerderij.

|Doorsturen