Algemeen

Speciaal concert VU-Orkest start zomertournee in het idyllische Limburgse Thorn

Door Gilsing lokale media

Het VU-Orkest is het grootste (90-100 musici) en één van het toonaangevendste Universiteits orkest van ons land.

Met jaarlijkse succesvolle concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, Muziekgebouw Eindhoven en het Muziekgebouw aan het IJ Amsterdam worden grootse programma's met werken van Mahler, Shostakovich, R. Strauss, Strawinsky niet ontweken.
Zo was het programma afgelopen Januari in o.a. het totaal uitverkochte Concertgebouw Amsterdam, Mahler's 5e Symfonie, R. Strauss 4 Letzte Lieder en Hebriden van Mendelssohn.
Komende maand gaat het VU-Orkest wederom hun jaarlijkse buitenlandse zomertournee volbrengen, ditmaal naar Oostenrijk, Italië en Slovenië waarna de tournee zal worden afgesloten in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.
De tournee zal beginnen met een concert in het Limburgse Thorn op donderdag 18 juli in de Abdijkerk 19.30 uur.
Op het programma zal louter een Russisch programma staan, nl. A. Ljadow's het Betoverende Meer, Katchaturian's Spartacus Suite (samengesteld) en Rachmaninov's 2e Symfonie.

Het is voor Thorn en ook voor Limburg natuurlijk een unicum dat zo'n fantastisch Symfonie-Orkest dit Idyllisch plaatsje aandoet en een gratis toegang-concert verzorgd in de prachtige Abdijkerk aldaar onder leiding van hun uit Thorn afkomstige dirigent Joost Smeets.

|Doorsturen