Algemeen

Meerderheid inwoners Haler voor woningbouw


De gemeente Leudal is al enkele jaren bezig woningbouw te realiseren in Haler. De gewenste locatie hiervoor is het schoolplein van de voormalige basisschool aan de Pinxtenstraat in Haler. In samenspraak met het dorpsoverleg, Woningstichting St. Joseph uit Stramproy en een private ontwikkelaar is gekomen tot een kwalitatief plan. Het plan voorziet in de realisatie van 5 levensloopbestendige woningen op het schoolplein.

Basisschool
De voormalige basisschool wordt behouden. Het gebouw is verkocht en er komt een sportschool. De gemeente heeft onderzoek gedaan om te achterhalen of er voldoende draagvlak is naar woningbouw in Haler. Dit in aanvulling op de presentatie van het plan aan inwoners op 17 mei 2018.
Om dit te onderzoeken is een enquête uitgezet. Alle bewoonde huishoudens in Haler, zowel in de kern als in het buitengebied, zijn aangeschreven en gevraagd naar hun mening ten aanzien van het bouwplan.

Voorstanders
In totaal zijn er 195 enquêtes verstuurd. 108 respondenten hebben de enquête ingevuld en retour gestuurd. Van de terugontvangen enquêtes is 74% van de respondenten vóór het woningbouwplan; een duidelijke ‘Ja’! Het college heeft besloten om naar aanleiding van deze uitkomst vervolgstappen te zetten rondom de planvorming. Alvorens dit te doen wordt de raad in de gelegenheid gesteld om haar wensen en bedenkingen kenbaar te maken ten aanzien van dit besluit. Als de raad ook instemt met het collegebesluit, worden de vervolgstappen nader bepaald.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Hanglamp

  Te koop grijze industrieele hanglamp, half jaar oud. Nieuwprijs 559 nu 229 Lees meer
 • Headline 1

  Als nieuw wit overhemd maat S

  Als nieuw wit overhemd maat S Lees meer
 • Headline 1

  Twee donker bruine bankstellen Jeanne – Thuis

  Deze twee banken zijn uit de serie Jeanne – Thuis van Poels Meubelen. Het betreft een 2 en 2,5 zit in leder Soft-line / 39 Mocca (donker bruin). De armleuning is 17 cm en de poten ‘wenge’. De afmetingen zijn; Breedte: 88 cm Zitvlak: 55 cm Hoogte: 84 cm Zithoogte: 43 cm Lengte: 2 zits 172 cm en 2,5 zits is 192 cm De banken zijn in goede staat, op enkele minder bruine punten na (zie foto’s). Zitconform is goed en de banken zijn goed onderhouden. De banken kunnen vrijwel direct opgehaald worden. Zie ook FB: Nels opruiming – Groep Huisinrichting – Accessoires – e.d. Lees meer
 • Headline 1

  Donkerblauw overhemd maat S

  Als nieuw donkerblauw overhemd maat S Lees meer
 • Headline 1

  dressoir

  dressoir lengte 218 cm x 55 cm breed diep 52 cm en 87 cm hoog zie andere advertenties samen te koop met eettafel en 2 kleine salontafeltjes voor € 375,- Lees meer

Laatste reacties