Algemeen

Wat is voor mij het meest geschikt, een laptop of een iPad?


Deze vraag wordt door senioren vaak aan ons gesteld. Meestal beantwoorden we dit met een tegenvraag: “Wat wilt u doen met een computer en heeft u er al eerder mee gewerkt?”

Een beginnende computergebruiker, die aangeeft eenvoudig iets op het internet te willen opzoeken of een mailtje wil versturen, adviseren wij een iPad van Apple te gebruiken. Het is een zeer gebruiksvriendelijke computer in de vorm van een tablet. U kunt er veilig mee werken, hij is eenvoudig met de vingers te bedienen en gaat lang mee.
Wij leren u via internet iets op te zoeken, mailen, video-bellen, maar ook teksten typen, foto’s maken en delen. Bovendien leert u extra toepassingen te gebruiken, waardoor u de iPad nooit meer wilt missen zoals: krantje lezen, overheids-sites bekijken, bankieren, puzzelen, het weer en zelfs tv kijken. Kortom één apparaat en cursus, helemaal voor u.

Als u er in het verleden al ervaring mee heeft en daarom liever op een laptop blijft werken, kunnen wij u met een cursus Windows 10 bijspijkeren. In twee delen leert u allereerst de basismogelijkheden op uw pc kennen zoals een tekst typen en opslaan, werken met de standaardprogramma’s WordPad, de Rekenmachine en de Verkenner. Het updaten van Windows en het instellen van uw eigen voorkeuren krijgen ook ruime aandacht.
In het tweede deel surft u over het internet en bezoekt u op een veilige manier diverse websites zoals uw bank(en) en overheidsinstellingen. U leert uw contactpersonen en uw agenda te onderhouden, e-mail te versturen en het goed up-to-date houden van uw pc.

Hopelijk hebben we u een beetje kunnen helpen door bovenstaande vraag te beantwoorden.
We beginnen in september weer met nieuwe cursussen.
Wilt u meer informatie of aanmelden voor een cursus?
Voor de iPadcursus belt u met Mirjam: 0475 323125.
Voor de Windowscursussen belt u met Wim: 0475 311383.
Ons cursuslokaal is in ‘de Velderie’ Prins Bernhardstraat 1 6043 BG Roermond.
Kijk ook eens (als dat voor u al mogelijk is) op: www.seniorenpcdienst.nl

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Miele Stoomoven

  Te koop Miele Stoomoven DG1050 ( vrijstaand) t.e.a.b. vanaf €100,00 Lees meer
 • Headline 1

  Gratis rode dakpannen en hardhouten ramen met dubb

  In het najaar wordt de woning Boutestraat 16 in Swalmen gesloopt. Gratis rode mulden dakpannen en hardhouten ramen met dubbel glas, vloerplanken en eventueel veldbrandstenen. Alles zelf te slopen/verwijderen en in overleg. Lees meer
 • Headline 1

  2x houten kinderstoel MOIZI uit peuterspeelzaaL

  Stevige houten kinderstoel MOIZT uit peuterspeelzaal. Merk MOIZI. Ik heb van MOIZI twee stoelen.. Meegroeistoel. Verstelbaar naar leefrijd. Stoel is voor langere tijd aan tafel te gebruiken. Stoel es wat zwaarder en staat daardoor zeer stevig. Lees meer
 • Headline 1

  Te koop kast met vijf lades

  Te koop heel mooi kastje, zo goed als nieuw Breedte 50 cm Diep 45 cm Hoogte 110 cm Lees meer
 • Headline 1

  Goede bijverdiensten in Stevensweert aangeboden.

  In Stevensweert kunnen we 2 bezorgers gebruiken voor het bezorgen van de ochtendkrant. Verdiensten 180-200 euro per maand, per wijk. Momenteel met 300 euro startpremie bij 6 maanden bezorgen! Ideaal voor echtparen/koppels. Neem je beiden een wijk op naam dan ontvang je 2x de startpremie. Hierdoor lopen de verdiensten aardig op. Meer info? Bel dan of stuur een e-mail. Lees meer

Laatste reacties