Ingezonden

Wandeling langs Roer


Stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn organiseert twee wandelingen langs de Roer

De Stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn zet zich al enkele jaren in om het gebied tussen het riviertje de Roer en de voormalige spoorlijn de IJzeren Rijn (Roermond-Zuid) onder de aandacht van bewoners en toeristen te brengen. Dit gebeurt middels wandel-/ en fietstochten door de omgeving, maar ook via lezingen. In maart en april staan twee interessante wandelingen op het programma waarbij de Roer centraal staat.

Tijdens de eerste wandeling op zondag 4 maart 2018 staat de stedelijke Roer centraal. Vandaar dat de start van deze wandeling verplaatst is naar de parkeerplaats van Tennispark Hattem. Belangstellenden worden door gidsen van de Stichting geïnformeerd over historie, cultuur, natuur en andere bezienswaardigheden in de wijken Roer-Zuid, Roerdelta, Voorstad, binnenstad en Roerzicht. Op het einde van de wandeling zal worden stilgestaan bij de bevrijding van Roermond op 1 maart 1945 (73 jaar geleden) bij de Roerbrug aan de Maastrichterweg.
De wandeling start om 10.00u op de parkeerplaats van Tennisclub NIP (Maastrichterweg 31, 6041 NZ Roermond) en duurt ongeveer 2 uur.
Kosten deelname € 2. Deelname op eigen risico.

Op maandag 2 april 2018 (2e Paasdag) wordt gewandeld langs en in de omgeving van de landelijke Roer, waarbij grotendeels in de gemeente Roerdalen wordt gelopen. Nadere gegevens hierover volgen binnenkort.

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties