Algemeen

Tentoonstelling Wessemse dorpsgezichten en portretten


Wessemse dorpsgezichten en portretten.
De Stichting Cultureel Erfgoed Wessem organiseert op zaterdag 21 en zondag 22 april a.s. in de R.K. kerk St.Medardus een tentoonstelling van Wessemse dorpsgezichten en portretten. Hier worden schilderijen tentoongesteld van voor en na de oorlog, zodat men duidelijk de veranderingen, die in Wessem hebben plaatsgevonden, kan zien.
De schilderstukken zijn vervaardigd door beroepskunstenaars zoals Frans van de Berg geboren 17 nov. 1919 te Leiderdorp. Die door de mobilisatie in 1939 in Wessem gelegerd werd. En die na zijn gevangenschap in 1941 terugkwam naar Wessem en waar hij later huwde met Truike Hecker. Hij heeft gewerkt in Wessem, Thorn en Kessel en is overleden in 1989 te Maastricht.
Kees Bastiaans geboren in 1909 te Mill was een expressionist met een vaak religieus thema of van het dorpsleven. Hij is overleden in 1986 te Mill.
Karin Deneer geboren 15 maart 1949 in Echt. Zij is vooral bekend om haar tekeningen en etsen.
Ook schilderijen van hobbyisten zoals Toon Snijkers, Cor Deneer, Frens Bidlot, Jerome Mertens, P. v. Hoof, K. Genempa, Sjaak en Fons Brouns, M.Meuwissen, M.Ickenroth, Carla Wolters, Carola Coolen-Schreurs en Piet Tubee worden tentoongesteld.
De tentoonstelling in de St. Medardus kerk is beide dagen geopend van 13.00 u tot 17.30 u.
|Doorsturen