Robin Hood


De jeugd van Toneelgroep Reuver speelt Robin Hood

Het verhaal speelt zich af in het jaar 1105 in Engeland in het koninkrijk van koning Richard. Koning Richard is een man met een goed hart. Terwijl de goede koning op kruistocht is regeert zijn broer prins Jan over het land. Prins Jan is een wreed en hardvochtig man. Hij laat de burgers steeds meer belasting betalen, mensen lijden honger en iedereen die hem niet gehoorzaamt sterft aan de galg of crepeert in de kille donkere kerkers van het kasteel. Terwijl het land lijdt onder de greep van de boosaardige prins Jan komt slechts één man in opstand. En zijn naam is Robin Hood! Samen met zijn gevolg zwoer hij trouw aan koning Richard. Robin en zijn bende hebben het gehad met het onrecht dat prins Jan de burgers aan doet, en trekken ten strijde om hem een lesje te leren!

De musical, geregisseerd door Christian van Bommel en bewerkt door twee getalenteerde jeugdleden, wordt gespeeld door 22 enthousiaste jeugdleden van 8 tot 21 jaar oud. Het verschil in leeftijd en ervaring op het toneel creëert een bijzondere dynamiek wat deze groep uniek maakt. De vele verschillende jeugdleden vormen een hechte groep met een ware passie voor toneelspelen. Zij doen niets liever dan het publiek te imponeren met hun acteer, dans en zang talenten.

Wil jij ook komen kijken naar de musical van Robin Hood? Zij spelen dit jaar de première op zondag 31 maart om 14:30 uur in de theaterzaal van Dok6 in Panningen.

Op vrijdag 5 april en zaterdag 6 april vinden de avondvoorstellingen plaats om 19:30uur in zalencentrum de Schakel in Reuver.

|Doorsturen