Roermond

Programma Open Monumentendag in Swalmen


In Swalmen wordt aan de Open Monumentendag op zondag 15 september 2019, van 11.00 tot 17.00 uur, vorm gegeven met een fietstocht langs historische ‘Plekken van Plezier’. Tevens is er voor de jeugd, onder begeleiding van de ouders de gelegenheid om een kijkje te nemen bij ‘Break Out’, een moderne ‘Plek van Plezier’.

Op zondag 15 september a.s. kan men vanaf 11.00 tot 17.00 uur, vanaf de Verenigingsruimte van de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen, Stationsstraat 15 te Swalmen starten met een beschreven fietstocht langs een vijftiental historische ‘Plekken van Plezier’. De tocht is 18 km lang. Bij een aantal van deze ‘Plekken van Plezier’ staan fotoposters met foto's uit de tijd dat deze plekken nog volop gebruikt werden. De fietsroutebeschrijving ontvangt men in de verenigingsruimte. Koffie, thee, limonade, koek en krentenbrood staan klaar!

Er is voor de kinderen de gelegenheid, om samen een ouderwets bordspel te spelen, zoals ganzenbord, dammen, halma, etc. De fietstocht gaat onder meer langs de draf- en renbaan, het voormalige Vogelpark Beeckerhof, Groenewoud en de kunstzinnige follies (fantasiebouwsels) van Jan Janssen. Aan deze fietstocht is een prijsvraag verbonden, waarbij de winnaar een boek mag uitzoeken. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd. Ook is de moderne ‘Plek van Plezier’, Break Out Evenementen, Oudebaan 9 te Swalmen, op 15 september tot 17.00 uur geopend in het kader van de Open Monumentendag. Iedereen, maar in het bijzonder de jeugd, onder begeleiding van de ouders, kan kennisnemen van de activiteiten die mogelijk zijn. Actief deelnemen is op deze dag helaas niet mogelijk. Bij gebruik van consumpties ter plekke kan men gratis deelnemen aan midgetgolfen. Bij gunstige weersomstandigheden staan er buiten oud-Hollandse spelen klaar. De toegang is deze dag gratis; met dank aan Break Out, Swalmen.

Het spreekt vanzelf dat u van harte welkom bent in ons verenigingslokaal, ook als u niet wilt deelnemen aan de fietsroute.

|Doorsturen