Algemeen

Panden bezocht op ondermijnende criminaliteit


De gemeente Leudal, Enexis, de Brandweer en de Politie hebben op woensdag 5 december, naar aanleiding van de week tegen ondermijnende criminaliteit in Limburg, verschillende panden in Roggel, Horn en Neer op bestuursrechtelijke titel bezocht. Tijdens het bezoek aan de verschillende bedrijfslocaties is er gecontroleerd op milieuactiviteiten, bouw- en brandveiligheid, (illegale) bewoning en is de bedrijfsvoering tegen het licht gehouden.


De eerste controle in de vorm van deze samenwerking heeft plaatsgevonden in oktober bij motorclub Animals. In het kader van de week tegen ondermijnende criminaliteit zijn er opnieuw controles in deze setting uitgevoerd. Tijdens de controle heeft de politie spullen in beslag genomen, waarvan het vermoeden bestaat dat die gebruikt worden bij grootschalige teelt van wiet. Tevens is een growshop in Kelpen-Oler door de gemeente gesloten. Ook werden er panden bezocht, waarbij naar aanleiding van het bezoek nu verder onderzoek gedaan wordt naar de bewoonbaarheid van deze panden. De indruk bestaat namelijk dat wonen op deze plekken niet mag, terwijl dat wel gebeurt. Controles als deze vinden onaangekondigd plaats. Naar de toekomst toe gaat dit op deze manier vaker gebeuren.

Samen optrekken
Burgemeester Arno Verhoeven: “Als gemeente zien we toe op de naleving van wet-en regelgeving in samenwerking met andere instanties, zoals politie en de belastingdienst. Er is landelijke aandacht voor het probleem en ook in de gemeente Leudal gaan we hier samen in optrekken. Het RIEC helpt ons de samenwerking op te zoeken en ondermijning tegen te gaan.”

Over ondermijning en het RIEC
Het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Limburg (RIEC) ondersteunt gemeenten en andere ketenpartners bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

Het doel hiervan is samenwerking te stimuleren en de overheid en maatschappij weerbaarder te maken om zo ondermijning tegen te gaan. Ondermijning is de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, allemaal activiteiten die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

 

 

|Doorsturen

Uw reactie


Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Playmobil Wasbox voor paarden

  Playmobil-setje wasbox voor paarden, met paardendouche, productnummer 4193, geheel compleet, nieuwprijs 69,90, zie foto op website Lees meer
 • Headline 1

  Div. Sleutels Gereeedschap

  Te Koop div. Sleutels steek , ring , baco`s voor meer info bel Bert Lees meer
 • Headline 1

  Computerhulp | Reparatie | Installatie | Windows | Linux

  Is uw computer traag en toe aan een herinstallatie of reparatie? Of wellicht heeft u ergens anders computerhulp bij nodig? Schroom dan niet om contact op te nemen. Bereikbaar op 0640280944. Lees meer
 • Headline 1

  Krantenbezorger in Susteren

  In Susteren ben ik dringend op zoek naar een krantenbezorger voor de ochtendkrant. Het betreft een zogenaamde autoroute die NIET met een fiets te doen is, daar je voor de hele route 26 km nodig hebt. Je moet dus minimaal in het bezit zijn van een brommer. Het zijn plm. 40 kranten die bezorgd moeten worden. De vergoeding voor deze wijk bedraagt ongeveer 325 euro per maand, afhankelijk van het aantal bezorgdagen. Je moet minimaal 18 jaar of ouder zijn. Bij interesse graag contact opnemen op 06 44167808. Lees meer
 • Headline 1

  Luchtslangen

  Luchtslangen 11-15 mm. ca. 25 mtr. Gebruikt en nieuw. Lees meer

Laatste reacties