Algemeen

Noormannenschouwspel 2020 gaat starten


Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020 vormen de Asseltse plassen, tussen Swalmen en Roermond, en het historische kerkje het decor voor wederom een uniek openluchtschouwspel. Een schouwspel waarin het Noormannenverleden, uit de roerige jaren 80 van de 9de eeuw, in Asselt en Limburg centraal zal staan.

Na 5 jaar van relatieve rust, zal het Noormannenbloed weer door de aderen van de Limburgers gaan stromen. Iets wat in 2015 leidde tot 3 uitverkochte voorstellingen, gedragen door 240 vrijwilligers en trotse deelnemers. Naast de oude bekenden van het schouwspel, schrijver Ton Custers en de producent en initiatiefnemer Vic Mostart, heeft Stichting Ascloha nu ook de regisseur bekend gemaakt. Mayke Roels zal deze rol op zich nemen en de spelers en figuranten aan de hand nemen richting het Noormannenschouwspel in 2020. Mayke is 28 jaar, woonachtig in Roermond, theatergeschoold en heeft de nodige ervaring als speelster, docente en als regisseur.

Momenteel worden het verhaal en het spel, gebaseerd op de waargebeurde Limburgse Noormannengeschiedenis, onder de loep genomen. Geschiedenis, die volgend jaar door de hoofdrolspelers, figuranten en muzikanten, in de openlucht, aan de hand van spel, liederen en muziek gepresenteerd zal worden. De bezetting van de Noormannen, hun relatie met de Frankische overheersers en de lokale Limburgse bevolking. De machtsstrijd, de intriges en romances... Noteer de data alvast in de agenda.
Voor meer informatie: v.mostart@hetnet.nl

Foto: Cord Beckmann
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties