Kerstconcert Clarinet Choir Weert en Mannenkoor St. Caecilia Linne


Op zaterdag 22 december geven Clarinet Choir Weert (CCW) en Mannenkoor St. Caecilia Linne om 19.30 uur een kerstconcert in de Parochiekerk van de H. Martinus te Linne (Kerkstraat 1). Beide ensembles zullen ieder een aantal stukken ten gehore brengen. Daarnaast voeren ze gezamenlijk nog onder andere Only Time van de Ierse Enya op. Het concert is geschikt voor alle leeftijden en de entree is gratis.

Clarinet Choir Weert (1986), het klarinetensemble van RICK Weert, is opgericht door klarinet- en saxofoondocent John van Peij. Het bestaat uit een twintigtal klarinettisten en twee slagwerkers. Het CCW speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen -specifiek voor klarinet geschreven- en verzorgt meerdere keren per jaar optredens in binnen- en soms ook in het buitenland. Tevens worden er regelmatig optredens met andere muziekensembles of zangkoren georganiseerd. Dit jaar heeft het CCW onder andere met koperblazersensemble Brasspack in Zwolle opgetreden en met Mandoline Ensemble The Strings uit Stein. Mensen die geïnteresseerd zijn om eens mee te spelen, kunnen via de site contact opnemen. Repetities zijn wekelijks op zaterdag van 10.00 11.30 uur op de nieuwe locatie van RICK, Wilhelminasingel 12, Weert (behoudens tijdens schoolvakanties).

Mannenkoor St. Caecilia Linne (1921) is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond en bestaat uit ruim 50 zangers. Sinds maart 2013 staat het koor onder de deskundige leiding van dirigent Piet Tobben uit Maasbracht. Het koor wordt aan de piano begeleid door Ben van Daal. St. Caecilia geeft niet alleen concerten, maar verleent tevens regelmatig medewerking aan plaatselijke activiteiten en verzorgt optredens tijdens zowel wereldlijke als kerkelijke feesten. Eens in de vier jaar maakt het koor ook een meerdaagse (buitenlandse) concertreis; de laatste twee reizen gingen naar Praag (CZ) en Oberstdorf (D).

Verdere informatie: www.clarinetchoirweert.nl  en www.mannenkoor-stcaecilia-linne.nl 

|Doorsturen