Muziek

Jeugdfanfare Aurora deelname ECI jeugdorkestenfestival


Op zondag 3 juni om 8:45 uur verzamelde de Jeugdfanfare zich voor Baexheimerhof, waarna er vertrokken werd naar de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Daar aangekomen werd ons de ‘Pop-zaal’ ter beschikking gesteld om in te spelen. Hierna installeerden we ons in de Theaterzaal waar de optredens zouden plaatsvinden. Iedere vereniging mocht twee jeugd-jury-leden afvaardigen. Voor ons waren dit Bart en Anne. Zij kregen vooraf uitleg over hoe e.e.a. te beoordelen.
Eerst werd er door alle 5 korpsen gezamenlijk de ECI-Tune gespeeld, geleid door Jan van Cruchten. Vervolgens mocht Jeugdorkest Hemeo (Herten/Merum) als eerste hun optreden verzorgen. Jeugdfanfare Aurora o.l.v. Ivo Allers was als tweede aan de beurt. We brachten hierbij 3 stukken ten gehore: Selections from Mary Poppins, Grease, en Mamma Mia!, waarbij we een groot applaus van het publiek kregen. Daarna werden de instrumenten opgeruimd waarbij er nog een lang-zal-ze-leven werd gespeeld voor Zoë die jarig was!
Na ons volgden de optredens van O.L.V. in het Zand, St. Laurentius, en de Vriendenkring.
Eindelijk was het spannende moment van de jurering aangebroken, en het wachten werd beloond met een prachtig resultaat voor Aurora, 86 punten van de vakjury goed voor een 1ste plaats!
Met een gigantische beker op zak en een super ervaring ging de reis daarna terug naar Baexem.
|Doorsturen