Algemeen

HET ATELIER OP BASISSCHOOL OP DE SLEK


HET ATELIER OP BASISSCHOOL OP DE SLEK
Elke vrijdagmiddag wordt er op BS Op de Slek “het Atelier” georganiseerd. Gedurende een uur zijn er diverse groepsdoorbrekende activiteiten voor de leerlingen van groep 3 t/m 8. In groepjes van 10-15 leerlingen gaan ze aan de slag met creatieve opdrachten, tekenen, knutselen, drama, techniek. Maar er is ook een kookworkshop o.l.v. enkele hulpouders. De afgelopen weken is er appelmoes gemaakt. De heerlijkste potjes appelmoes mochten de kleine chefkoks wekelijks mee naar huis nemen.
Vanaf 9 november is er weer een nieuwe 6-wekencyclus gestart. De leerlingen gaan kleien, werken met wol, smaakproefjes doen, spel spelen rondom groente en fruit. En er wordt ditmaal ook weer gekokkereld: groentesoep staat op het menu. De leerlingen leren de groente herkennen en moeten de groenten schoonmaken, snijden en wassen. Maar ook soepballetjes rollen hoort erbij. Dit alles wordt een gezonde groentesoep, die ze daarna met hun groepje mogen opeten.
De leerlingen leren tijdens “het Atelier” naast o.a. creatieve en technische vaardigheden ook hoe ze van en met elkaar leren, rekening met de ander te houden en elkaar te helpen. De kleinschalige basisschool is groot in het SAMEN bezig zijn. Dit is dan ook een van de belangrijke pijlers van BS Op de Slek.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties