Algemeen

Feestelijke opening dierenverblijven Meersekamp Stevensweert


De vrijwilligers van de Meersekamp kwamen op donderdagmiddag 16 mei op uitnodiging van Wethouder Lalieu van de gemeente Maasgouw bij elkaar om de feestelijke opening van de dierenverblijven bij te wonen. Vrijwilligers hebben in de Meersekamp gezamenlijk de handschoen opgepakt om zelf de dieren verblijven te ontwerpen en te bouwen.

Natuurspeelplaats, dierenweide, dorpsboomgaard of een plek voor een dagelijks ommetje. Het kan en mag allemaal in de Meersekamp. Deze parel direct aan de rand van het vestingdorp Stevensweert is bij vele mensen uit de omgeving bekend, maar het is de laatste jaren door de vrienden van de Meersekamp nog verder verfraaid tot wat het nu is.
Dit schoolvoorbeeld van burgerparticipatie, is begonnen bij een boomgaard die in beheer was bij het wijnmakers Gilde midden Limburg. Vrijwilligers hebben samen met de Stichting IKL gewerkt aan het vergroten van de boomgaard en het zichtbaar maken van het oude gedeelte. Dit heeft geleid tot de nieuwe initiatieven zoals een ooievaarspaal met zwaluwnesten, een bijenstal voor 3 bijenvolken en een nieuwverblijf voor de ezels en schapen.
Wethouder Lalieu, heeft vandaag de vrijwilligers bedankt en het bouwteam speciaal in het zonnetje gezet. Samen zetten de buurtbewoners zich in om deze locatie nog specialer te maken, want een project als dit is nooit klaar. Ook zo hebben de vrijwilligers vandaag, onder het genot van een echt honingbiertje, weer nieuwe plannen ontwikkeld die ook nog gerealiseerd kunnen worden.
Wilt u ook betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de Meersekamp of een keer deelnemen aan één van de werkdagen die stichting IKL in dit gebied organiseert? Meld u dan aan via www.ikl-limburg.nl of neem contact op met Sabine de Jong via s.dejong@ikl-limburg.nl of 046 3030 538.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties