Muziek

Europese Kampioenschappen in Brussel


Op zaterdag 26 mei 2018 vindt in Brussel het Europees Kampioenschap voor harmonieorkesten plaats. In de BOZAR, het Paleis voor de Schone Kunsten, zijn de beste orkesten uit negen landen te bewonderen. Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door het symfonisch blaasorkest van Harmonie St. Michaël van Thorn.

Het orkest werd door de nationale muziekbond (KNMO) geselecteerd, omdat zij de hoogste score (97,5) in Nederland wisten te behalen in de afgelopen vijf jaar. Het veelvuldig gelauwerde orkest nam de uitnodiging van de muziekbond aan en zal in Brussel, onder leiding van chef-dirigent Ivan Meylemans, een gooi naar de Europese titel doen.

In een spectaculair en muzikaal hoogstaand programma onder de noemer ‘Celebration of Wind Music’, etaleert het orkest de veelzijdige en intense klanken van een harmonieorkest in optima forma. St. Michaël speelt Dionysiaques van Florence Schmitt, Mutations van Bart Picqueur en een bewerking van Feste Romane van Ottorino Respighi.

Het optreden van St. Michaël staat gepland om 18:00. Kaarten voor het Europees Kampioenschap zijn verkrijgbaar via de website van de BOZAR in Brussel.

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties