Algemeen

Dorpsraad - Dorpsgaard: PLUK-A-WAY


Dorpsraad Haelen Dorpsgaard: Pluk-a-way .
De werkgroep woon- en leefomgeving van de dorpsraad Haelen heeft het initiatief genomen voor de revitalisering / her aanleg van de dorpsgaard gelegen op het kruispunt Houtrustlaan / Honeesingel / Heyerveld. Op het grasveld, waar vroeger een kippenstal heeft gestaan, staan al enige jaren een aantal fruitbomen. Voor degene die het weten, kan het fruit dat jaarlijks aan de bomen komt te hangen, geplukt worden voor eigengebruik.
In samenwerking met het IKL, de gemeente Leudal en vrijwilligers wil de werkgroep woon- en leefomgeving van de dorpsraad Haelen onder de naam Pluk-a-way, dit stukje natuur nieuw leven inblazen en opnieuw onder de aandacht brengen van de inwoners van Haelen. Het is de bedoeling dat het stukje natuur een facelift krijgt van biodiversiteit. Op de locatie staan op het moment een aantal fruitbomen, waarvan er een aantal blijven staan en een aantal worden vervangen. Verder komen er ook nog fruitstruiken en veel wilde bloemen. Het gaat een plaats worden waar het goed toeven is voor vlinders, bijen en andere insecten en natuurlijk de wandelaar en de toevallige bezoeker.
Wilt u meer weten over dit project of wilt u meedenken bij de ontwikkeling van het project. Dan is het handig om de volgende data in de agenda te zetten.
14 juni 2018 Locatie: Trefcentrum Aldenghoor om 19.30 uur. Vooroverleg met onder ander IKL
19 september 2018 Locatie: Trefcentrum Aldenghoor om 19.30 uur Informatieavond met presentatie plan
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties