Algemeen

Dorpsfestival Horn


De jubilerende Harmonie De Drie Horens organiseert zondag 23 juni een Dorpsfestival in De Postkoets in Horn. Een gratis muziekfestijn voor iedereen waarbij gezelligheid en sfeer voorop staan met o.a. een optreden van een reünieorkest bestaande uit oud-leden van de harmonie.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan werd op 16 maart van dit jaar een reünie gehouden waarbij een aantal oud-leden besloten hun instrument weer op te pakken voor een eenmalig optreden tijdens dit festival. Na een aantal repetities zit de stemming er goed in en klinkt er een lekker repertoire met nummers van Frank Sinatra tot de Second Waltz van Shostakovich.

Maar voordat de reünisten het podium betreden zijn eerst de leerlingen en het jeugdorkest o.l.v. dirigent Ad Lamerigts aan de beurt met muziek van o.a. Abba en Queen. Ook de allerjongste muzikanten laten van zich horen tijdens de Recorder Rap.

Het concert wordt afgesloten met een optreden van het harmonieorkest o.l.v. Frans Hendrikx dit keer in bigband formatie met combo. Het orkest speelt samen met solosaxofonist Christian Martens een aantal Zuid-Amerikaanse nummers van Piazzolla en Chick Corea. Daarnaast begeleidt het orkest zangeres Mella Klaessen in een aantal echte bigband nummers van o.a. Björk, Penny Lee, Ray Charles en Caro Emerald.

Ook na afloop van het concert blijft het volop genieten met stemmingsmuziek en een hapje en een drankje.

Het eerste optreden begint om half twee en de toegang is geheel gratis.

|Doorsturen