Parochie

dierenzegening


Dierenzegening St. Franciscus 2019.

Op 4 oktober vieren wij dierendag. Op deze dag viert de kerk de sterfdag van de heilige Franciscus uit de twaalfde eeuw. Hij werd geboren in Assisi te Italië. Hij hoorde de roepstem van God in zijn leven in een oud kerkje net buiten zijn stad Assisi. God riep hem: “Franciscus, ga en herstel mijn kerk”. Eerst deed hij het letterlijk door het vervallen kerkje op te knappen. Later figuurlijk door de levende bouwstenen van God, de mensen zelf, te gaan helpen. Zij die ziek waren en arm, eenzaam en verlaten.
Omdat het voorkwam dat de mensen niet naar hem wilde luisteren, predikte hij tot de vogels en de vissen. Ook kocht hij dieren vrij die gevangen zaten en liet ze los. Franciscus stierf op de vooravond van 4 oktober.

Wij nodigen iedereen met een huisdier uit, met uw hond of kat, cavia of rat, konijn of welk huisdier u ook hebt, om op zaterdagmiddag 5 oktober om 13.00 uur samen te komen op het voorplein bij de hoofdingang van de H. Nicolaaskerk in Heythuysen.
Hier zegenen wij tijdens een bijzondere gebedsdienst uw huisdier. De kleintjes zijn ook met hun knuffels van harte welkom. De dienst duurt een klein kwartiertje. Bij slecht weer zal de zegening in de dagkapel van de kerk plaatsvinden.

Pastoor M. Vankan.
|Doorsturen