Muziek

DEKENAAL SCHUTTERSFEEST HEEL


ZONDAG 26 MEI
Met deelname van 9 schutterijen uit het dekenaat Thorn aangevuld met een gastvereniging.
De optocht van dit schuttersfeest vertrekt om 13.30 uur en gaat vanaf het feestterrein bij Daelzicht door de tunnel onder de Heerbaan via de Rector Driesenstraat, Dorpstraat, Wilhelminaplein, Heerbaan terug naar het feestterrein. Het defilé wordt afgenomen ter hoogte van Heerbaan 17 vóór het gebouw van Daelzicht. Wij verzoeken de bewoners van de optochtroute de weg zodanig vrij te houden dat een goede doorgang mogelijk is. De optochtroute zal voor het verkeer afgesloten worden van 13.00 uur tot 14.30 uur.
Om 14.30 uur is de officiële opening op het feestterrein door wethouder Snijckers, aansluitend starten de mars- en exercitiewedstrijden evenals de individuele beoordelingen van o.a. koningsparen, keizersparen, koninginnen, koningen, keizers en marketentsters. Om 16.00 uur starten de schietwedstrijden. Ook de jeugdschutters van de schutterijen zullen hieraan deelnemen. Zij schieten onderling op speciaal hiervoor vervaardigde schietkasten. In de feesttent speelt het HUISORKEST STICHTING DAELZICHT, dit orkest bestaat geheel uit cliënten van Daelzicht en zal de stemming er zeker goed in brengen. Hierna volgt nog een optreden van De Kroegadoers die met hun feestmuziek iedereen weet te vermaken.
Dit alles vindt plaats op de terreinen van de Stichting Daelzicht, de Wigwam Vallei, de toegang tot het feestterrein is voor iedereen vrij toegankelijk aan de Heerbaan 96 in Heel.
Voor meer info, kijk ook op onze website, www.sintsebastianusheel.nl of onze facebookpagina.
|Doorsturen