Sport

Bettine Vriesekoop in Swalmen voor 55-plussers


Op woensdag 20 maart komt Bettine Vriesekoop naar Swalmen. De 57-jarige Bettine geeft een (gratis) tafeltennisclinic bij Tafeltennisvereniging Destatec in Swalmen. Deze clinic, die gehouden wordt van 9.30 tot 11.30 uur, is speciaal bedoeld voor iedereen van 55 jaar en ouder die interesse heeft in tafeltennis. Meedoen? Geef je op via voorzitter@destatec.nl.
Tafeltennisvereniging Destatec uit Swalmen heeft een eigen clubgebouw, de “Har Cox Hal” aan de Peelveldlaan 42 (achter de sporthal) in Swalmen. Neem daarvoor het weggetje tussen BC Broekhin Swalmen en de sporthal naar achteren. Je kunt vlak voor de deur parkeren.
Tafeltennis voor 55+
Tafeltennis heeft volgens onderzoek grote voordelen voor de gezondheid. Het is gezellig, leuk, snel en vanwege het lage risico op blessures kan tafeltennis worden gespeeld door mensen van alle leeftijden en allerlei conditie. Maar tafeltennis is niet alleen fysiek een fantastische sport, het is ook een mentale uitdaging. Je moet strategieën plannen en beslissen welk effect je de bal geeft, terwijl je ondertussen probeert om een stap voor op je tegenstander te blijven en te reageren op de ballen die op je af komen! Beslissingen moeten worden gemaakt in fracties van seconden, en dit verhoogt de concentratie, het kortetermijngeheugen en het besluitvormend vermogen. Tenslotte is het ook een sport die goed is voor de sociale binding. Door het vriendelijke maar concurrerende karakter van het spel kan van tafeltennis worden genoten bij de lokale vereniging waar je nieuwe mensen kunt leren kennen en soms blijvende vriendschappen ontstaan.
Bij tafeltennisvereniging Destatec in Swalmen is er een groep 55 plussers (in leeftijd variërend van 55 tot bijna 80 jaar!) die iedere woensdag van 9.30 tot 11.30 uur onder leiding van een gediplomeerd trainer, een balletje slaat. Je hoeft hiervoor geen lid van onze vereniging te worden. Ieder niet lid betaald € 2,50 per keer (inclusief een kopje koffie tijdens de pauze). Kom gerust een keer langs.
|Doorsturen