Ingezonden

Archeologiedagen voor jong en oud


Vind je archeologie reuze interessant of wil je later misschien zelf archeoloog worden? Op 12, 13 en 14 oktober zijn de Nationale archeologiedagen. Op die dagen kan een groot publiek van dichtbij ervaren wat archeologie zo leuk maakt. De werkgroep archeologie van de Heemkundevereniging Maas en Swalmdal heeft hiertoe een interessant programma gemaakt. Zo kunnen kinderen en volwassenen in Asselt en Reuver interessante ontdekkingen doen.

Op zoek naar de Vikingen??
Op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober staat in Asselt de archeologie van de Vikingen centraal. Archeologen van Archeologische bedrijf Saricon uit Sliedrecht gaan een magnetometrisch onderzoek doen naar de grachten van een vermeend Vikingkamp en de putten van een opgraving uit 1927-28. Toen voerde de archeoloog van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, J.H. Holwerda, opgravingen uit en meende het kamp van de Vikingen gevonden te hebben.
Om 10.45 uur en 13.15 kunt u deelnemen aan een rondleiding op het onderzoeksterrein, maar ook rond het oude kerkje en omgeving en in het cultuurhistorisch museum met haar rijke collectie. De duur van de rondleiding incl. bezoek aan het onderzoeksterrein is ca. 1,5 uur.
Op zaterdag zal het programma worden herhaald. Alleen is dan het archeologisch bedrijf ArcheoPro uit Eysden aanwezig om weerstandsmetingen op het terrein uit te voeren.
Locatie: Het museum aan de Pastoor Pinckersstraat in Asselt.

Van grafheuvel tot sporen van WOII. Wandelen in het archeologische landschap van Swalmen
Op zondag 14 oktober is er van 14.00-16.00 een wandeling langs archeologische bezienswaardigheden in Swalmen. We komen langs een middeleeuwse gerechtsplaats, grafheuvels uit de steen- en bronstijd, een landweer, een Romeinse weg en zelfs delen van de uit de Tweede Wereldoorlog daterende Duitse verdedigingslinie: de Westwal.
Vertrekpunt is café De Bos, Bosstraat 115 in Swalmen. Daar is ook ruime parkeergelegenheid.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties