Algemeen

Week van de Alfabetisering van start

Door Gilsing lokale media

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat zoveel miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. De bibliotheek Reuver organiseert in samenwerking met welzijnsorganisatie Synthese een aantal activiteiten rondom alfabetisering. De activiteiten vinden plaats in week 36 in en rondom de bibliotheek in Reuver.
Stichting Lezen en schrijven
Om laaggeletterdheid op de kaart te zetten organiseert Stichting Lezen en schrijven in de week van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering. In het hele land wordt tijdens deze week aandacht geschonken aan dit thema door middel van diverse activiteiten. Voor meer informatie kunt u kijken op www.weekvandealfabetisering.nl
Taalavond
Woensdagavond 5 september wordt een taalavond georganiseerd in de bibliotheek in Reuver. Deze avond voor jong en oud zal van 18:00 tot 21:00 plaatsvinden. Tijdens deze avond komt onder andere een ambassadeur van het taalcafé in Baarlo vertellen over het doel en programma van een taalcafé, zijn er spelletjes rondom alfabetisering, is er bezoek van de auteur van het prentenboek Lieveheershondje, Debby Peeters, en kun je een cupcake versieren met jouw naam.
“#gewoonsamen aan de slag met taal”
Vrijdagmiddag 7 september vindt de start van het Taalpunt Beesel plaats. Daar worden al je vragen rondom het nieuwe Taalpunt beantwoord, zoals wat is het precies en waar kun je terecht? Hier zullen onder andere medewerkers en vrijwilligers van Synthese, het administratief spreekuur en de bibliotheek aanwezig zijn. De missie van het Taalpunt luidt: MEEDOEN DOOR TAAL! Deze middag voor alle geïnteresseerden vindt plaats van 14:30 tot 17:30 op de markt in Reuver.
ABC speurtocht
Vrijdagmiddag vindt voor kinderen van 6 t/m 11 jaar tevens de ABC speurtocht plaats. Begeleiding van minimaal één ouder/verzorger is vereist. Tijdens deze speurtocht ga je in het centrum van Reuver op zoek naar letters om een puzzel op te lossen. Vind je het woord? Dan staat er een verrassing voor je klaar! Aanmelden kan van 14:30 tot 16:00 op de markt in Reuver.

|Doorsturen