Algemeen

Kerngezond


REUVER – Ook op basisschool De Meander uit Reuver is KERNgezond gestart. In de laatste fase van dit schooljaar gaan de leerlingen enkele KERNgezond-activiteiten beleven. KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag met de inspiratie van topsporters. KERNgezond wil kinderen, middels leuke activiteiten, bewust maken van een gezonde levensstijl.

De eerste KERNgezond-activiteit voor de groepen 3 tot en met 8 was een voorbereiding op de sponsorloop die op 20 april gelopen zal worden. Op vrijdag 6 april waren de groepen 3, 4 en 8 aan de beurt. De groepen 5, 6 en 7 kregen deze KERNgezond-les op woensdag 11 april.

De voorbereiding op de sponsorloop vond plaats tijdens de gymuren van de klassen. Tijdens dit uur speelden ze eerst een kort spel waarbij ze vragen over gezonde voeding moesten beantwoorden, dit omdat goed en gezond eten ook belangrijk is bij het lopen van een sponsorloop. Daarna was er een ervaren hardloper te gast om de kinderen de kneepjes van het hardlopen bij te brengen. Zo leerden de kinderen bijvoorbeeld met welke techniek ze het beste kunnen rennen.

De groepen 8 beleefden op 11 april nog een extra KERNgezond-activiteit. Dit in het kader van gezond gedrag. Nummer 2 van de wereld bij het freestyle skateboarden bij de vrouwen Candy Jacobs was in de klas om deze gastles te geven. Tijdens de gastles werd ingegaan op normen en waarden, respect voor anderen en werden de leerlingen bewust gemaakt van het effect van zogenaamde ‘opstekers’ en ‘afbranders’. Daarna gaf Candy nog een demonstratie skateboarden die erg goed in smaak viel bij de kinderen. Uiteraard was er ook nog tijd voor handtekeningen en een groepsfoto.

Alle kinderen vonden de KERNgezond-activiteit(en) erg leuk! Binnenkort is KERNgezond weer te gast op De Meander!

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties