Algemeen

17 maart Zondag met Boeken: Jacques Vriens, Yvonne Franssen, Meity Völke e.a


Auteurs, Lezingen, Video, Discussie & Workshops: voor jong en minder jong!

Bibliotheek Reuver en de net opgerichte Stichting Goed Verhaal presenteren: Zondag met Boeken. Deze manifestatie vindt plaats op 17 maart van 13.30 tot 18.00 uur in de bibliotheek van Reuver. Het thema sluit aan bij de aankomende Boekenweek: De moeder de vrouw.

Te gast zijn: Jacques Vriens, de schrijver praat in twee sessies (met jonge lezers en met oudere letterlievenden) over de moeder in zijn werk. Yvonne Franssen gaat in op die aspecten in haar spannende boeken en dichteres Meity Völke (recent bekroond) praat met de Boekendokter (Peter Winkels) over haar poëzie.

Verder richt Nellie Boonen een voorleeshoek in met prentenboeken, boeken en verhalen die raken aan het thema waar wordt voorgelezen, gelezen en gekleurd. Koos Franssen laat een compilatie van filmfragmenten zien als aanzet voor een discussie over de rol van de moeder versus de rol van de vader (in films) en Tom Ruben verzorgt een workshop over dichtkunst, met bespreking van aantal korte gedichten om daarna zelf aan de slag te gaan.

De leesclub van Klaashof bespreekt De val van mijn moeder van Ernst Timmer en Helga van Leipsig maakt objecten met oude boeken.

Toegang gratis, iedereen mag overal aan meedoen en meepraten.
|Doorsturen