Algemeen

PROFESSOR PETERS OVER ALZHEIMER


ZONDAG 4 MAART TORNA | CULTURA - CAFÉ
DOORBRAAK IN OORZAAK ALZHEIMER
door PROFESSOR PETER PETERS uit HUNSEL
Na een succesvol optreden in een eerder Torna | Cultura – café is de Maastrichtse universiteitshoogleraar Peter Peters uit Hunsel op zondag 4 maart a.s. wederom te gast bij Torna | Cultura.
Zijn team heeft met collega’s uit Duitsland een doorbraak weten te bereiken in het onderzoek naar de oorzaak van Alzheimer. Eiwitophopingen in de hersenen zijn mogelijk de oorzaak van deze ziekte. Demente mensen met de ziekte van Alzheimer hebben die eiwitophopingen in hun hersencellen.
Hoe die eiwitresten zijn gestapeld, laten onderzoekers uit het laboratorium van nanobioloog Prof. Peter Peters in samenwerking met collega’s uit Jülich, Düsseldorf en Hamburg zien. De gedetailleerde structuur ervan is vastgesteld met cryo-elektronenmicroscopie. Het onderzoekswerk is gepubliceerd in Science.
Peter Peters zal in Thorn op zijn bekende enthousiaste en begrijpelijke wijze de onderzoeksgegevens met mooie en duidelijke beelden voor het voetlicht brengen. Hij laat ook het recent Alzheimer werk zien van Prof. Sjors Scheres uit Cambridge, maar geboren in Stramproy.
De titel van zijn inleiding luidt: Hoe zijn in zieke hersenen de eiwitresten gestapeld, het nut en de schoonheid van nanobiologie voor gezondheid.

Hij zal ook laten zien hoe zijn onderzoek aan de Gekke koeienziekten, in samenwerking met de Nobelprijswinnaar Stanley Prusiner, een controversiële overeenkomst toont met de ziekte Alzheimer, Parkinson, Huntington en ALS.
Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Locatie: zaal-restaurant Aod Thoear.
Tijd: zondag 4 maart om 14.30 uur.
Voor het volledige programma zie: www.tornacultura.nl
|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Stoere Meidenfiets 24"

  Meisjesfiets 24 inch (tot 9 jaar). Stoere Alpina meidenfiets in roze/ blauw. 3 versnellingen, terugtrap- én handrem.Hier en daar wat roest, maar fietst prima weg en kan tegen een stootje. Lees meer
 • Headline 1

  Complete slaapkamer, 2-persoons, midden Eiken kleur.

  Slaapkamer, 2-persoons bed br x l = 140 x 200cm incl. vlavo bedbodem + matras, 4 deurs kledingkast 200cm breed, 2 nachtkastjes 60cm breed met 2 laden. Deze slaapkamer staat nog op en is zo te bezichtigen. Hij is nu midden eiken kleur maar kan ook in andere kleur worden geverfd. Kan weg i.v.m. overcompleet en aanstaande verhuizing. Lees meer
 • Headline 1

  TL armatuur 31 cm lang

  TL armatuur 31 cm lang incl TL buis lengte 31 cm incl aan en uit schakelaar vraagprijs 12 euro. Of doe een lager bod Zelf afhalen. Lees meer
 • Headline 1

  scootmobiel Life & Mobility Primo 4

  scootmobiel Life & Mobility Primo 4 wit, wetac.Move MPAQ 70-12 70 ah AGM incl lader, mandje. Max gebr.gewicht 160 kg.Kleine draaicirkel. Stijgingsperc 6%. nieuwstaat, weinig gebruikt. Nieuw was € 4.500 bel 06 38359167 Lees meer
 • Headline 1

  Mooi sierspinnewiel

  Mooi sierspinnewiel voor bijvoorbeeld als blikvanger in de hal? Lees meer

Laatste reacties