Algemeen

Leerlingen toetsen eerste ideeën voor verbetering Donderberg

Door Gilsing lokale media

Leerlingen van BC Broekhin, Lyceum Schöndeln en Niekée zijn volop aan de slag met de vraag: "Hoe zou jij de Donderberg verbeteren?" Daarmee bieden ze jeugdige inspiratie aan het wijkontwikkelingsproces (WOP) dat de Roermondse wijk Donderberg rijk is. Tegelijk doen ze, buiten de schoolmuren, ervaring op met maatschappelijke vraagstukken in de samenleving. Op donderdag 8 februari 2018 is de 'Tips&Tops-sessie' van het zogenoemde Jeugd-WOP. Dan toetsen de leerlingen hun verbetervoorstellen bij een adviespannel bestaande uit wijkbewoners en professionals die werken in de wijk. Op basis van de 'Tips' en 'Tops' die ze krijgen, kunnen ze hun plan aanscherpen en presenteren tijdens de Jeugd-WOP finale op 17 april bij het Gouvernement in Maastricht.

Zo'n 80 leerlingen van BC Broekhin, Lyceum Schöndeln en Niekée startten hun jeugdige wijkanalyse op 30 november 2017 met een wandeling door de wijk. Onder leiding van wijkbewoners genereerden ze input voor verbetervoorstellen. Op 8 februari presenteren ze die in drie minuten durende pitches aan een adviespanel. Met behulp van de 'Tips' en 'Tops' die ze krijgen, kunnen ze hun plannen aanscherpen. Ook is er een kennismarkt waar wijkbewoners en professionals die werken in de wijk als coach optreden.

Door dit project worden de leerlingen zich bewust van de wijk waarin ze wonen, naar school gaan of doorheen fietsen. En van het feit dat hun ideeën ertoe doen en ze de wereld dichtbij huis kunnen verbeteren.

Voor meer informatie en updates, bekijk www.donderbergroermond.nl<http://www.donderbergroermond.nl> of volg @DonderbergRoermond op Facebook. Het Jeugd-WOP wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Roermond, Wonen Limburg en Wonen Zuid.

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Jager Blau saks 5 stuks kop schotels Nieuw.

  Aangeboden, Jager Blau saks 5 stuks kop schotels Nieuw Lees meer
 • Headline 1

  Keramische kookplaat.

  Bauknecht keramische kookplaat.Type EKT3480IN. T.e.a.b. 06-30713390. Lees meer
 • Headline 1

  Vrachtwagenchauffeur (56) zoekt nat /Internationaal werk

  ik ben internationaal vrachtwagenchauffeur heb 25 jaar ervaring was tot voor kort nog 8 jaar uit de running momenteel doe ik veel nachtwerk internationaal ik zoek geen nacht werk ik zoek internationaal werk met liefst gehele week van huis bij voorkeur kipper-walkingfloor-kastenwagen eventueel kipper werk dagritten met enige afstanden ben ibv rijbewijs bcde - bestuurderskaart en code 95 loonschaal D5 ook via uitzendbureau beschikbaar voor langere tijd tel. 0655734671 Lees meer
 • Headline 1

  Damesfiets

  Damesfiets Gazelle Medeo Frame: aluminium Remsysteem: rollerbrakes voor- en achter Slot: stevig ringslot (ART gecertificeerd) Versnellingen: 24 Framehoogte:54 cm 2 sleutels extra: nieuw SG lab zadel van 60eu handig boodschappenmandje. weinig gebruikt en niet van nieuw te onderscheiden. tel. 06-12482137 Lees meer
 • Headline 1

  gevraagd

  Wie vind het leuk om mee te gaan naar het afscheidsconcert van Paul Simon 7/8 Juli in het Ziggo Dome. Lees meer

Laatste reacties